Noutăți

Știri și noutăți.

galerie_foto/small_374227652647255.jpg
galerie_foto/small_363158190420868.jpg
galerie_foto/small_396933697043317.jpg
galerie_foto/small_378876328849054.jpg
galerie_foto/small_341538159249538.jpg

19.03.2013

Vizita oficiala SUA

Vizita oficiala SUA

Comunicat de presă

În perioada 11-15 martie 2013, o delegaţie a Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, condusă de ministrul Mariana Câmpeanu, a desfăşurat o vizită oficială la Washington, Statele Unite ale Americii. Din delegaţie au făcut parte şi secretarul de stat coordonator al domeniului de asistenţă socială, Codrin Scutaru, directorul general al Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, Adrian Toader, directorul general al Direcţiei Asistenţă Socială, Lăcrămioara Corcheş, precum şi alţi oficiali din MMFPSPV.

Scopul acestei vizite a fost de a discuta cu reprezentanţi ai Băncii Mondiale cu privire la stadiul reformelor in cadrul programelor de asistenţă socială şi modalităţilor de continuare a reformelor în sistem, precum şi cu privire la evoluţiile de pe piaţa româneasca a forţei de muncă. Concluziile acestor discuţii se concretizează în continuarea colaborării cu Banca Mondială pentru aspecte ce ţin de reformele în sistemul de asistenţă socială pe care România trebuie să le implementeze în contextul angajamentelor asumate.

Totodată, delegaţia MMFPSPV a avut şi întrevederi cu reprezentanţi ai Consiliului de Afaceri Americano-Român, Departamentului pentru Muncă al SUA şi ai Administraţiei pentru Securitate Socială a SUA.

Cu ocazia acestor întrevederi au fost discutate aspecte generale referitoare la colaborarea româno-americană în ceea ce priveşte ocuparea forţei de muncă, programele de formare profesională, susţinerea şi integrarea socială a grupurilor vulnerabile (în special a persoanelor cu dizabilităţi).

De asemenea, autorităţile americane şi-au exprimat deschiderea pentru începerea negocierilor unui acord de securitate socială care să reglementeze drepturile la pensie pentru limită de vârstă, invaliditate şi urmaş ale cetăţenilor români şi americani aflaţi în cele două state.

Ministrul muncii, Mariana Câmpeanu a avut şi o întâlnire cu reprezentanţii comunităţilor de români din SUA, unde a subliniat sprijinul pe care MMFPSPV este deschis să îl acorde în ceea ce priveşte soluţionarea unor situaţii care ţin de domeniul său de competenţă. În acest sens au fost prezentate rezultatele pozitive ale întâlnirilor cu autorităţile americane, dintre care, cea mai relevantă este perspectiva începerii negocierii unui acord în domeniul securităţii sociale între România şi SUA.

 

 

 

Extras din:

 

http://www.mmuncii.ro/nou/index.php/ro/transparenta/comunicare/comunicate-de-presa/2725-2013-03-18-comunicat-de-presa
comentează articolul

comentariile celorlalți

Nu există comentarii.


comentează articolul

Trimite comentariul tău la acest articol