Notice: Use of undefined constant TRIMITE_UNUI_PRIETEN - assumed 'TRIMITE_UNUI_PRIETEN' in /www/ftp.oktal.ro/marianacampeanu.ro/front/core/subpaginaController.php on line 74 1 Iunie - Ziua Internationala a Copilului - Dezbatere

galerie_foto/small_305918372811517.jpg
galerie_foto/small_341541329249221.jpg
galerie_foto/small_396936160376404.jpg
galerie_foto/small_396934333709920.jpg
galerie_foto/small_341467929256561.jpg

1 Iunie - Ziua Internationala a Copilului - Dezbatere

Astăzi, 1 iunie 2012, ministrul muncii Mariana Câmpeanu s-a întâlnit cu copiii care au participat la evenimentul "Ziua Porţilor Deschise la Ministerul Muncii". Astfel, de Ziua Internațională a Copilului, Ministerul Muncii a devenit Ministerul Copilului, îmbrăcând o haină de sărbătoare grație expoziției de fotografii și desene ale participanților la Campania Globală pentru Educație, pusă la dispoziție de organizația "Salvați Copiii". Au participat copii ai angajaţilor ministerului muncii, familiei şi protecţiei sociale, copiii din sistemul de protecţie a copilului precum şi copii de la şcoala nr.141 din Bucureşti din clasele I, a V- a şi a VII -a. Fiecare copil a fost investit "Ministru al copiilor", funcţie confirmată printr-o diplomă de onoare. Din scaunul ministerial, toți copiii au propus proiecte legislative menite să le îmbunătățească și să le înfrumusețeze viața.

Evenimentul s-a încheiat cu o dezbatere la care a participat ministrul muncii, Mariana Câmpeanu, secretarii de stat din cadrul MMFPS, Denisa Pătraşcu şi Georgeta Bratu, precum şi copiii prezenţi în minister cu această ocazie.

Copiii au propus, printre altele:

* ,,Mărirea pensiilor, a salariilor, și a alocaţiilor cu 40%"
* ,,Copiii să meargă în parc şi să planteze copaci"
* ,,Îmbunătăţirea legii privind alimentaţia în şcoli. Dorim mai multe fructe şi legume"
* ,,Să fie stabilită o zi naţională a bunicului şi nepotului în care să putem petrece o zi cu bunicii acolo unde vor ei"
* ,,Crearea unui post de ministru al tineretului care să lucreze în colaborare cu Ministerul Educaţiei"
* ,,Elevii în vârstă de peste 14 ani să aibă dreptul de a alege propriile cursuri în funcţie de specializarea pe care o urmează în viitor"
* "O zi pe lună să putem face ceva bine pentru planetă"

"Întâlnirea a fost extraordinară. Mi-a plăcut în chip nespus. Aveţi idei foarte interesante şi mature deopotrivă. Astăzi am avut de câştigat şi eu şi voi. Vă mulţumesc pentru ziua pe care ne-aţi oferit-o astăzi în minister", a declarat ministrul muncii, Mariana Câmpeanu, la finalul evenimentului.

 
{COMENTEAZA_ARTICOLUL}

{COMMENTTITLU}

{COMMENTS}

{COMENTEAZA_ARTICOLUL}

{TRIMITE_COMENTARIU}